22w6cq

9 Senarai Perkhidmatan Perkahwinan Yang Berbaloi Untuk Pasangan Yang Bakal Berkahwin!

Wedding

 Masa dah suntuk tapi satu apa pun tak ready! Merancang tentang majlis perkahwinan ibarat tiada kesudahan. Ohfesyen senaraikan beberapa perkhidmatan perkahwinan yang korang boleh dapatkan dengan mudah.. Glamweddings Bagaikan mimpi kalau dapat pelamin hasil sentuhan pereka terkenal, Rizalman. Rizalman bukan sahaja pereka fesyen yang berjaya malah dia mengembangkan bakatnya dengan[…]

cover 2

4 Bahan Semulajadi Ini Mampu Lebatkan Bulu Mata Tanpa Kesan Sampingan

Kecantikan

Perawatan eyelash extension kini menjadi trend bagi melebat, memanjang dan melentikkan bulu mata. Macam mana perawatan itu dibuat? Adakah Halal? Kesan sampingan? Teknik eyelash EXTENSION itu sebenarnya dilakukan dengan cara menampal bulu mata sintetik pada setiap helai bulu mata sebenar kamu. Bila namanya palsu, sudah semestinya tak boleh dibawa solat.[…]

park boung

6 Cara Untuk Dapatkan Bibir Lembap Kemerahan. Guna Bahan Di Rumah Je!

Kecantikan

Masalah bibir gelap ini merupakan perkara biasa yang hampir semua orang mengalaminya. Tapi tipulah kalau tak teringin nak bibir merah semula jadi. Tak perlu pakai lipstik! Punca-punca bibir gelap adalah pendedahan kepada sinar matahari, sinaran UV, merokok, alergi, pengambilan kafein terlalu banyak, ketidakseimbangan hormon dan usia. Ohfesyen cadangkan 8 cara[…]

cover 2

10 Inspirasi #OOTD Hijabi Bersaiz “L” Large

OOTD

Memiliki bentuk badan yang berisi bukanlah sesuatu yang hina. Setiap dari kita memiliki saiz tubuh badan yang berbeza. Bersyukurlah kalau kamu dikurniakan tubuh badan yang kurus, lebih-lebih lagi mereka yang suka makan tapi badan tetap tidak berubah. Walaubagaimanapun, tak perlu memandang rendah dekat mereka yang punya tubuh badan berisi. Hati, keupayaan[…]

desi perkins2

Trik Mekap “Natural Glow” Untuk Kulit Medium Cerah Yang Tengah Breakout

Makeup

Impian semua wanita untuk memiliki kulit flawless licin macam kertas A4. Susah nak nampak cantik bila jerawat ber’mesyuarat’ dekat muka. Benci kan? Pakai mekap pun kena tebal-tebal semata untuk menutup semua cela tu. Bila terlalu tebal, pasti akan jadi cakey. Nah, mekap tutorial trik macam mana nak dapatkan kulit  flawless natural[…]

21gbcp

Elak Wajah Kusam, Ini 5 Warna Hijab Selain Hitam, Paling Sesuai Untuk Hijabi “Tanned Skin”

Kecantikan, Tutorial Hijab

 Setiap hari perempuan yang bertudung pasti akan menghadapi satu masalah rumit. Kalau tak dapat atasi, habis lah moody sehari suntuk! Mereka selalunya kan mengambil masa sekurang-kurangnya 15 minit untuk pilih tudung apa untuk dipakai.. Maka keluarlah segala ayat seperti “TAK ADA TUDUNG LAH”, sedangkan almari tudung macam nak roboh. Wanita yang[…]

219ng7

BIAR BETUL?! Elfira Loy Shopping Mekap Cecah RM10K

Artis, Makeup

Sebut saja nama Elfira Loy, pasti buat semua rasa cemburu sekali gus kagum dengan wanita genit ini. Walaupun baru berusia 23 tahun, tetapi sudah cukup berjaya. Memiliki pelbagai aset diusia muda adalah suatu benda yang patut dikagumi dan dicontohi golongan muda. Agak-agak berapa income beliau sebulan? *sediakan 10 calculator*. Elfira Loy yang[…]

214cvb

#OOTD Mira FIlzah Sentiasa ON POINT Walaupun Di Luar Negara

Artis, OOTD

Tidak sampai setahun dalam industri hiburan, beliau sudah dikenali dalam kalangan peminat. Dunia Lola merupakan drama televisyen pertamanya dan popularitinya melonjak apabila melakonkan watak Izara Batrisya di dalam Cinta Si Wedding Planner. Selain bidang lakonan, Mira sebenarnya menceburi bidang peragaan seawal usia 17 tahun lagi. Namun Mira Filzah kekal dengan gaya[…]

500

Concealer Terbaik untuk Menutupi Mata Panda

Makeup

Rata-rata ramai wanita yang punya mata panda. Orang kata punca mata panda ni sebenarnya tidak cukup tidur. Namun, fakta itu admin kurang setuju sebab ada juga yang admin tengok sendiri lifestyle mereka, tidur cukup 8 jam tetapi lingkaran tetap ada. Dipetik dari artikel beautinesia, Ohfesyen kongsikan cara instant untuk menutupi[…]

ardell

Imej Terbaru Ardell Aryana Selepas Berhijab. Tudung Bawal Pilihan Ardell

Artis

Alhamdulillahlah satu persatu artis kita sudah berhijrah dengan mengenakan tudung. Sebelum ini penghijrahan beberapa artis ini dianggap fenomena kerana seorang demi seorang mula mengenakan hijab walaupun ada yang kemudian membukanya semula. Terbaru pelakon Ardell atau nama sebenarnya Nurul Hidayah Mohd Amin, 27 tahun yang mengambil keputusan untuk berhijab. Dia yang[…]

cvr

Tips Putihkan Gigi Mudah Dengan Bahan Di Rumah. Elak Minum Kopi Terlalu Kerap

Kecantikan

Mempunyai gigi yang sihat dan kuat  tidak mencukupi bagi yang ingin tampil bekeyakinan. Adalah penting untuk mempunyai gigi yang bersih dan indah supaya penampilan lebih confident dan menarik. Tidak hairanlah, jika kebelakangan ini, ramai yang melakukan siri rawatan untuk mendapatkan gigi yang lebih putih. Sebenarnya, untuk mendapatkan gigi putih bersih[…]

T3

9 Tip Untuk Buat Kamu Kelihatan Flawless Tanpa Mekap

Kecantikan

Pernah Terfikir Tak Berapa Lama Kamu Harus Bergantung Kepada Mekap Untuk Kelihatan Flawless? Sehinggakan Tak Yakin Ke Luar Rumah Tanpa Mekap. Pertama sekali, kamu perlu merawat kulit wajah untuk kelihatan cantik tanpa mekap. Lagipun, kulit yang bebas tanpa mekap lebih baik kerana ia perlu bernafas dan bebas daripada sebarang calitan solekan. Cuba[…]

211lv0

Busana Pengantin Bak CInderella Versi Muslimah. Rekaan Yang Cantik, Santun & Patuh Syariah.

Wedding

Pelakon popular Indonesia ini cukup ligat dalam aktiviti hariannya walaupun kini sarat hamil anak ketiganya. Jika diintai di laman instagramnya, ada bermacam-macam aktiviti yang dilakukan dan Oki yang juga dipanggil ustazah ini melakukan dakwah dengan cara tersendiri. Melihat senyuman terukir dengan kata-kata nasihat yang cukup lembut dilontarkan di bibirnya menjadikan[…]

asfd

Bulu Kening Pokok Krismas Jadi Tren Wanita Barat

Kecantikan

Wanita sekarang ni memang kreatif, lebih-lebih lagi dalam hal kecantikan. Kalau boleh semuanya ingin tampilkan kelainan dan jadi trending. Bersempena dengan sambutan Krismas yang bakal tiba tidak lama lagi, satu gaya terbaru untuk kening menjadi tren wanita di barat.   Christmas Tree Eyebrows are here. Why stop at your sweater?[…]

WD-Kim2

15 Gaun Pengantin Selebriti Hollywood Yang Super Stylish!

Artis, Wedding

Perkara Pertama Yang Akan Dipandang Oleh Tetamu Di Majlis Persandingan Adalah Gaun Yang Digayakan Oleh Pengantin! Sedap atau tidak makanan yang dihidangkan, atau apakah konsep majlis persandingan, gaun pengantin juga yang akan menjadi topik utama perbualan. Bagi Cosmo, kesederhanaan itu adalah penting, tetapi kamu juga harus bijak memilih gaun. Bergantung kepada[…]

Young woman with shiny face, close up

Elak 5 Makanan Ini Kalau Tak Nak Muka Berminyak

Kecantikan

  “Eh, muka kau berminyak sangat ni, ni kalau goreng telur pon boleh ni.” Mesti korang ada yang kena bahan dengan member macam tu kan? Orang lain ingatkan muka kita ala-ala glowing gitu, tapi sebenarnya berminyak tu. Lagi sakit hati kulit berminyak buatkan jerawat bermaharajalela. So, kalau korang nak muka[…]

1 cd11

Persis Cinderella! Persandingan Indah Milik 2 Doktor Hebat.

Wedding

Melihat newsfeed Facebook baru-baru ini dipenuhi dengan foto dari sebuah perkahwinan gemilang yang boleh dikatakan menjadi talk of the town. Mana tidaknya, selain pasangan mempelai yang sama cantik dan sama padan, gabungan dekorasi majlis yang mewah melengkapkan lagi hari bahagia buat Dr Fazliana Dato’ Abd Rashid dan suami tersayang, Dr Farid Razali. Pasangan[…]

Load More