Oh Fesyen | Laman Social Fesyen Malaysia

lemon

3 Bahan Dapur Ini, Mampu Buat Wajah Anda Awet Muda 10 Kali Ganda!

OOTD

  Oleh:SITI SURIA HASSAN TARIKH: 19 JUN 2017 Setelah sebulan menjalankan ibadah puasa, sudah tentu kita tidak cukup tidur kerana masa yang ada diperuntukkan untuk melakukan urusan ibadah. Dek kerana tidur tak mencukup ini menyebabkan kesan sembab pada wajah. Situasi ini pastinya akan menggangu penampilan kita yang mahu tampil cantik[…]

Way-Bandy-bersama-model-yang-diriasnya

Selamat Tinggal Kontur dan Highlight, Masa Untuk Teknik ‘Draping’ Kembali

Makeup

Kontur dan highlight sudah lapuk, 2017 masa untuk teknik ‘draping’ kembali popular. Buku tulisan Way bandy yang sudah sold out   Jika anda penggila solekan, anda pastinya sudah sedia maklum kembalinya teknik ‘draping’ yang mana efeknya lebih semula jadi. Tidak seperti kontur dan highlight yang dilihat keterlaluan dan merubah bentuk[…]

bn 2

GAYA RAYA : BAWAL PRINTED & TUDUNG LEBAR

Tutorial Hijab

LANGKAH-LANGKAH PAKAI GAYA 1 #1 – Bahagikan tudung seperti tudung bawal biasa. Pakai sama panjang #2 – Pinkan di sisi kanan dengan jarum peniti. Pinkan tudung #3 – Ikatkan bahagian hujung tudung. #4 – Pinkan pada kedua-dua bahu GAYA 2 #1 – Bahagikan tudung seperti tudung bawal biasa. Pakai sama panjang[…]

COVER

6 Cara Untuk Hias Beg Murah Seperti Beg Berjenama Ribuan Ringgit!

OOTD

Aaaaa seronoknya bila part bag ni. Bag merupakan koleksi kegemaran I berbanding kaca mata hitam. Okay terlebih seronok sebenarnya. Jenis I suka beli yang mur mur je janji pandai mix&match! Kenapa perlu berhabis duit puluhan ribu hanya untuk SATU HANDBAG? Melainkan you alls kahwin dengan Datuk K ke Datuk R[…]

WSX

TUTORIAL SHAWL HARI RAYA 2017 UNTUK ARABIC LOOK

Tutorial Hijab

LANGKAH-LANGKAH PAKAI GAYA 1 #1 – Ambil 1 bucu tudung, lipatkan sedikit menjadi tiga segi #2 – Pakai tudung sama panjang. Pinkan #3 – Ambil tudung sebelah kanan, lilitkan di atas kepala. Pinkan #4 – Ambil tudung sebelah kiri, pinkan di bahu GAYA 2 #1 – Bahagikan tudung kepada 2[…]

korean

8 Inspirasi Mix & Match Outer Wear Dari Hijabi Korea. No 5 Paling Anggun

OOTD

Oleh:NAQIYATUL UZMA MOHD SAID TARIKH: 16 JUN 2017 Outer wear kini menjadi kegilaan gadis hijabi di luar sana kerana ia punya pelbagai fungsi. Jika sudah kehabisan idea memikirkan baju apa yang mahu dipakai, outer wear boleh membantu anda. Ramai selebriti dan insta famous dilihat sering menggunakan outer wear termasuk seorang[…]

COVER 2

PROMOSI TUDUNG RAYA HARGA RUNTUH RM5 !

OOTD, Tutorial Hijab

Masih sempat lagi ni u alls nak shopping raya. Sis tahu mesti ramai lagi yang tak beli tudung raya ataupun masih rasa tak cukup lagi dengan koleksi yang ada, betul tak? Perempuan mana pernah cukup membeli, hiks. Hari Raya lagi seminggu tapi nak cari lagi tudung tapi dengan harga yang[…]

BL

TAMPIL MENAWAN DI HARI RAYA DENGAN 4 GAYA SHAWL SERBA MUDAH

Tutorial Hijab

  LANGKAH-LANGKAH PAKAI #1 – Pakai shawl sebelah kanan lebih panjang dari sebelah kiri. Pin di belakang #2 – Bawa kesemua shawl ke hadapan kanan. #3 – Ambil shawl yang panjang, pinkan di sisi kanan #4 – Ambil lebihan shawl tadi, lilitkan pada kepala seperti biasa #5 – Kelepetkan shawl[…]

image

Rupa-Rupanya, Gadis Muka Bujur Cantik Pakai Apa Sahaja Stail Tudung. Mana Satu Bentuk Muka Anda?

Out & About, Tutorial Hijab

Oleh:NAQIYATUL UZMA MOHD SAID TARIKH: 14 JUN 2017 Ramai gadis sebenarnya tidak begitu kisah dengan pemilihan tudung, sama ada ia sesuai atau tidak dengan bentuk muka. Setiap individu dilahirkan dengan bermacam-macam-macam bentuk dan saiz muka yang berbeza. Bila lihat kawan-kawan mengenakan stail tudung baru, anda pun mahu mencubanya. Tapi bila[…]

BK

4 GAYA BAWAL & SHAWL SERBA BARU FESYEN 2017

Tutorial Hijab

LANGKAH-LANGKAH PAKAI GAYA 1 #1 – Pakai tudung bawal seperti biasa. Sebelah kiri pendek dari kanan #2- Ambil tudung sebelah kiri, pegang pada bucu, pinkan pada bahu kanan.(pastikan berbentuk tiga segi di hadapan) #3 – Ambil tudung sebelah kanan, selempangkan ke kiri. Pinkan – GAYA 2 #1 – Pakai tudung bawal[…]

20

Sepatu Raya Yang Patut Kamu Miliki Selain Tumit Tinggi !

OOTD

Kasut tumit tinggi memang lazim pabila tiba musim perayaan. Para wanita lebih gemar mengenakan kasut tumit tinggi kerana kelihatan lebih anggun tatkala bergaya di hari raya. Ada juga mengatakan kasut tumit tinggi sebenarnya memberi mereka keyakinan lebih tinggi berbanding pemakaian kasut yang tiada tumit. Kak Diva tidak menafikan yang pemakaian[…]

5

Do’s and Dont’s High Quality Inner Magic RM 4.50

OOTD

Salam 14 Ramadhan semua. Alhamdulilllah, sedar tak sedar dah seminggu lebih kita menjalani ibadah puasa. Semoga Allah permudahkan segalanya di bulan penuh barakah ni. Eksided pulak nak meraikan hari kemenangan kita nanti! Baju raya, kuih raya, pelita, bunga api, mercun, rendang ayam, ketupat, lomang paling mantop oi! Haih sabarlah wahai[…]

hijab-1024x683

Tip Padanan Hijab Bersesuaian Dengan Warna Kulit

OOTD, Out & About

Warna kulit yang berlainan mewujudkan kepelbagaian dalam penggayaan hijab yang bersesuaian. Rona hijab yang sesuai dengan tona kulit akan membantu menaikkan seri wajah, sekaligus si pemakai akan tampil anggun dan berkeyakinan.   Ikuti panduan memilih rona hijab yang bersesuaian dengan warna kulit anda seperti berikut:   1. Kulit Putih Anda[…]

BH

3 Gaya Shawl Pleated Siap Dalam 1 Minit

Tutorial Hijab

LANGKAH – LANGKAH PAKAI Gaya 1 #1 –   Bahagikan shawl kepada 2 bahagian. Lipatkan sisi shawl. Pinkan #2 –   Ambil shawl yang panjang, lilitkan di atas kepala. #3 –   Ambil lebihan shawl yang dililit tadi, sambung lilit pada leher   Gaya 2 ( Turban ) #1 –[…]

LIPSTIK

Antara Jenama Lipstik Selebriti Tempatan

OOTD

Sejak kebelakangan ini, ramai golongan kita yang kian meningkat naik dalam bidang perniagaan. Bukan sahaja golongan biasa, malah golongan selebriti yang punya pendapatan tinggi juga semakin aktif berbisnes. Bijak dalam pelaburan wang, ramai selebriti yang menggunakan status selebriti sebagai peluang untuk menceburi bidang bisnes. Terutamanya selebriti wanita yang rata-rata mencuba[…]

BF

3 STYLES OF SIMPLE FULL COVERAGE HIJAB. STYLE 3 UNIK HABIS!

Tutorial Hijab

LANGKAH – LANGKAH PAKAI   Gaya 1 Langkah 1 Pakai shawl sebelah kanan panjang sebelah kiri pendek Langkah 2 Lipatkan shawl kedalam sedikit. Lipatkan di sisi juga. Pinkan  Langkah 3 Ambil shawl sebelah kiri, lilitkan diatas kepala. Pinkan pada sanggul Langkah 4 Ambil shawl sebelah kanan, pegang pada hujung shawl,[…]

Load More