13407220_1146832155339068_6348615225459231997_n

Bermula Dari “Suka Suka Menjual”, Kini Sudah Miliki 5 Cawangan Butik Seawal Usia 24 Tahun! Ikuti Kisah Gadis Hebat Ini.

Out & About

Kalau lelaki boleh, kenapa tidak wanita?  “Jangan belajar berhenti separuh jalan” — Pengarah Urusan Sasuke Premium Outlet  Di tengah-tengah kesibukan saya menulis artikel untuk disiarkan pada hari yang sama, saya mendapat satu panggilan dari majikan. Dengan pantas saya menjawab panggilan tersebut. Perasaan keliru, gementar tetapi gembira apabila saya dimaklumkan kami[…]

ohmybox_cover

Rahsia Untuk Kekal Yakin Dan Selesa Semasa Menunaikan Ibadah Ketika Ramadhan

Out & About

Akhirnya telah tiba bulan yang ditunggu-tunggu oleh seluruh umat Islam di dunia, Bulan Ramadhan. Bulan dimana semua amalan kita dilipatgandakan ganjaran pahalanya. Seluruh umat Islam berkejar-kejar untuk mendapatkan ganjaran ini dengan memperbanyakkan ibadah. Namun, bagi sesetengah muslimah, kamu mungkin mengalami masalah tidak selesa dan tidak yakin ketika menunaikan ibadah. Perkara[…]

cover

Turutan Terbaik Rutin Penjagaan Muka. Pakai Pelembap Atau Serum Dahulu?

Kecantikan

 Pernah atau tidak kamu terfikir mengapa kulit wajah tiada perubahan walaupun pakai produk kecantikan yang lengkap dan kerap bertukar produk?  Ini jawapannya!  Tahukah kamu menggunakan produk kecantikan sebenarnya perlu mengikut turutan yang betul? Ini adalah untuk memastikan kulit kamu mendapat manfaat sepenuhnya dari setiap produk. Contoh, antara krim & serum,[…]

cover

TOP 6 Syampu Dari Farmasi Ini Mampu Atasi Semua Masalah Rambut!

Kecantikan, Out & About

Setiap orang punya rutin penjagaan rambut yang berlainan berdasarkan masalah atau keadaan rambut seseorang. Mungkin ada yang mengalami masalah kelemumur yang kronik, mungkin juga yang bermasalah rambut terlalu kering, tidak terurus dan sebagainya. OHFESYEN senaraikan “HIGHLY RECOMMENDED” syampu dari drugstore berdekatan yang korang boleh cuba! Admin pernah cuba syampu #1[…]

cvr

Lihat 6 Cara Cucian Span Beautyblender Ini. Mana Lebih Efektif?

Makeup

Hadir dalam pelbagai bentuk, warna dan saiz. Fungsinya untuk meratakan foundation, concealer malah blusher bertekstur serbuk. Apakah itu? Bukan berus mekap tetapi span beauty blender! Aplikator mekap paling mudah dibawa namun banyak kegunaannya. Ada yang kata span beautyblender ini satu pembaziran sebab hanya bertahan beberapa bulan terutamanya mereka yang memakai[…]

cover

Inspirasi Outfit Minimalis 7 Selebriti Terkenal. Simple Is More!

Artis, OOTD

Sebagai seorang yang bergelar selebriti pasti akan menjaga penampilan mereka diluar rumah. Tak penat ke setiap masa kena cantik-cantik? Untuk kelihatan cantik bergaya sebenarnya tak perlu pakai sarat-sarat atau complicated. Cuba lihat 7 selebriti terkenal Malaysia ini gayakan outfit minimalis untuk korang jadikan inspirasi!  Simple is More Wedding on Weekends! Spend[…]

cover

6 Skrub Muka Dari Drugstore Ini “Highly Recommended”!

Kecantikan

Wajah akan menjadi menggerutu dan kasar jika tidak melakukan skrub 1 atau 2 kali seminggu. Pilih skrub yang betul dan sesuai dengan kulit. Tak semua orang sesuai dengan skrub yang sama. Jadi OHFESYEN senaraikan jenama skrub yang HIGHLY RECOMMENDED ini yang korang boleh dapatkan di mana-mana drugstore berdekatan. SKINFOOD Black[…]

cover

Teaser #Lebaran2018 Harga Daripada RM99. Cantik & Berbaloi!

OOTD

Ramadhan bakal tiba. Shawal menyusul pula. Ramai yang membuat persiapan awal tahun ni. Baju raya ada yang tempah sebulan awal. Semangatnya! Ohfesyen pun tak sabar nak raya! Apa kata kita lihat teaser #lebaran2018, super murah! HAWA Early Bird bawah RM200 Foto — instagram @ps.kyraa Foto — instagram @ps.kyraa Foto — instagram @ps.kyraa Berminat boleh dapatkan koleksi raya[…]

COVER

Tampil Lebih Sopan & Yakin Dengan 15 Celana Paling Trending 2018

Artis, OOTD

Sebagai hijabi mestilah memakai sesuatu yang sopan untuk melambangkan wanita islam. Dulu ramai yang sanggup berpakaian ketat walaupun berhijab, hanya kerana fesyen. Lebih-lebih lagi bab celana. Skinny jeans? Eww! Nah, Ohfesyen tampilkan 15 celana paling trend untuk kamu tampil lebih sopan dan yakin!  Foto — instagram @elfiraloy Foto — instagram @elfiraloy Foto — instagram[…]

COVER

Hanya Guna Produk Drugstore Rawat Muka Penuh Jerawat. Gadis Twitter Kongsi Kisah Derita & Rahsia Cantik & Kurus!

Kecantikan

Siapa je yang tak pernah mengalami masalah jerawat? Mungkin ada, tetapi rasanya ramai yang pernah menderita masalah kulit berjerawat terutamanya golongan perempuan. Pantang bila orang cadangkan produk itu ini, diri sendiri pun mudah terpengaruh untuk mencuba. Menyesal kemudian hari.  Tergamam ke tu? *senyum sinis* Baru-baru ini (14March), seorang gadis twitter berkongsi tentang derita[…]

COVER

Base Mekap Yang Flawless Bergantung Pada Foundation. Ini 4 Jenama Foundation Yang Berbaloi Patut Kamu Miliki!

Makeup

Mekap yang cantik bergantung pada base yang cantik. Pemilihan foundation menjadi aspek nombor satu dalam menghasilkan base yang flawless. Kenapa perlu beli foundation antarabangsa sedangkan jenama tempatan pun tidak kurang hebatnya? Ini 4 foundation jenama tempatan yang setanding jenama antarabangsa pilihan OHFESYEN! Royal Propolis Foundation  Foto — instagram  @alhaalfacosmetics_hq Sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah kulit[…]

cover

7 Tips Mudah Penjagaan Kulit Untuk Wanita Asia

Kecantikan

Ia boleh menjadi agak mencabar untuk menjaga kulit jika anda tinggal di negara beriklim tropika seperti Malaysia. Jadi ketika musim hujan, kulit kita cenderung untuk mengalami pengeluaran minyak yang berlebihan disebabkan kelembapan semulajadi dari udara. Apabila musim panas, kita cenderung untuk mengalami masalah kulit kering. Ohfesyen kongsikan tips penjagaan kulit[…]

cover 800

Hidung Bersih Licin Daripada Blackhead Lepas Guna 2 Benda ini Dalam Masa 20 Saat!

Kecantikan, Out & About

Hampir semua orang punya masalah kulit paling ketara iaitu blackhead, whitehead dan sebaceous filaments. Ramai yang mungkin tersalah anggap bahawa blackhead dan sebaceous filaments adalah sama. Blackhead sebenarnya benjolan kecil yang muncul pada kulit anda kerana folikel rambut tersumbat. Benjolan ini dipanggil blackheads kerana permukaan kelihatan gelap atau hitam. Blackheads adalah jenis[…]

COVER

Karenah 11 Orang Anak Selebriti Paling Comel!

Artis, OOTD

Kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi? Lihat saja foto-foto anak selebriti tempatan ni. Semuanya macam ada lots of mix! Ingat lagi dulu sebelum bergelar isteri dan ibu, emak kepada anak-anak selebriti ini semuanya cantik, cun, vogue de vasz! Ternyata anak-anak mereka juga mewarisan kecantikan dan kecomelan mereka. Jom tengok[…]

cvr

Macam Mana Nak Pakai Lipstik Matte Tanpa Kesan Bibir Kering?

Makeup

Lipstik matte merupakan salah satu trend kegemaran ramai sejak beberapa musim yang lalu. Ramai yang masih memilih untuk memakai lipstik matte kerana ianya memberi efek yang kemas, cantik dan tidak mudah hilang. Extra seksi! Namun, lipstik matte juga memberi kesan negatif kepada pengguna dimana lipstik matte mengeringkan bibir disamping memberikan kemasan yang matte. Lama kelamaan[…]

Load More