10 BERUS MEKAP YANG PATUT KAMU TAHU

10 BERUS MEKAP YANG PATUT KAMU TAHU

Makeup

 

800 x 500

Zaman sekarang ni, memang ramai perempuan atau wanita kat luar sana tu makin menggila dengan makeup. Sebulan sekali mesti wajib ada je beli makeup. Sanggup habis beribu okay.Haiz, takut iolls tengok.HAHA! Lepastu ada pulak adik-adik yang nak berjinak dengan makeup, bukan mereka je, kekakaks pun ada. So nah, OHFESYEN! Bagi sedikit guide untuk jenis brush & kegunaannya. Self-taught lagi seronok dan jimat kalau rajin tengok guide dan pastikan kamu menggunakan teknik yang betul okay !? Nak cantik kena rajin !

foundation brush label 800

Untuk mengaplikasikan bedak asas cecair untuk hasil yang sekata

 

 

 

 

powder brush 800 NEW

 

  • Mengaplikasikan loose powder pada wajah
  • Berus ini juga dapat digunakan untuk meratakan atau membaurkan sapuan shimmering powder pada wajah di tahap finishing makeup.

 

 

tarte 800 new

  • Mengaplikasikan concealer pada wajah yang tidak sekata dan melindungi cela-cela.
  • Juga digunakan untuk menyamarkan lingkaran hitam pada mata.

 

 

 

chanel 800 NEW

Digunakan untuk membaurkan garisan kasar atau kontur agar tampak lebih kemas sekata. 

 

 

eyebrow 800

Berus kening ini sesuai digunakan untuk mengukir bentuk kening yang lebih natural dan kemas.

 

 

blush 800

 

Mengaplikasikan blusher pada pipi dan dagu. Ketebalan bulunya lebih sedikit dibandingkan powder brush.

 

 

BRONZER 800 NEW

  • Ia mampu meratakan kemasan bedak padat, tabur atau pemerah pipi dengan sekata tanpa kesan berbelak.
  • Berus ini sesuai digunakan untuk meratakan bedak asas jenis cecair atau krim.

 

TARTE EYESHADOW 800

Mengaplikasikan eyeshadow dan dapat juga digunakan sebagai brush pembentuk sudut mata.

 

 

tarte lip 800

Berfungsi untuk mengoleskan lipstik pada permukaan bibir agar terlihat lebih natural.

 

 

blending with label 800 new

Berus kecil ini digunakan untuk mengawal bahagian tertentu semasa aplikasi pembayang mata ataupun highlight di wajah pada sudut yang sukar.

Love, Lily