Artis

cover

Inspirasi Outfit Minimalis 7 Selebriti Terkenal. Simple Is More!

Artis, OOTD

Sebagai seorang yang bergelar selebriti pasti akan menjaga penampilan mereka diluar rumah. Tak penat ke setiap masa kena cantik-cantik? Untuk kelihatan cantik bergaya sebenarnya tak perlu pakai sarat-sarat atau complicated. Cuba lihat 7 selebriti terkenal Malaysia ini gayakan outfit minimalis untuk korang jadikan inspirasi!  Simple is More Wedding on Weekends! Spend[…]

COVER

Tampil Lebih Sopan & Yakin Dengan 15 Celana Paling Trending 2018

Artis, OOTD

Sebagai hijabi mestilah memakai sesuatu yang sopan untuk melambangkan wanita islam. Dulu ramai yang sanggup berpakaian ketat walaupun berhijab, hanya kerana fesyen. Lebih-lebih lagi bab celana. Skinny jeans? Eww! Nah, Ohfesyen tampilkan 15 celana paling trend untuk kamu tampil lebih sopan dan yakin!  Foto — instagram @elfiraloy Foto — instagram @elfiraloy Foto — instagram[…]

COVER

Karenah 11 Orang Anak Selebriti Paling Comel!

Artis, OOTD

Kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi? Lihat saja foto-foto anak selebriti tempatan ni. Semuanya macam ada lots of mix! Ingat lagi dulu sebelum bergelar isteri dan ibu, emak kepada anak-anak selebriti ini semuanya cantik, cun, vogue de vasz! Ternyata anak-anak mereka juga mewarisan kecantikan dan kecomelan mereka. Jom tengok[…]

cover page

5 Selebriti Berhijab Ini Makin Bergaya Selepas Bergelar Isteri!

Artis, OOTD

 Ramai selebriti Malaysia berkahwin pada usia muda. Antaranya Erin Malek yang berkahwin seawal usia 20 tahun. Namun, perkahwinan tidak menghalang seorang wanita untuk bergaya malah mereka sebenarnya semakin bijak dalam berfesyen! Jom kita lihat 5 selebriti yang kini berhijab dan sudah pun bergelar isteri … Erin Malek  Tudung : Bawal satin Top : Fashion Valet […]

COVER

15 Foto & Video Majlis Resepsi Fattzura Bagai Mimpi Jadi Kenyataan. Romantik!

Artis, Wedding

Fattzura melangsungkan pernikahan pada November lalu, sekali gus menjawab segala persoalan netizen. Pasangan ini memilih tarikh 25 februrari 2018 untuk melangsungkan majlis resepsi di Mandarin Oriental Kuala Lumpur. Majlis ini dimeriahkan ahli keluarga, kenalan rapat & beberapa rakan artis yang lain.  Berkonsepkan Fairytale, Fazura menggayakan busana pengantin rekaan teman rapatnya yang[…]

cover

Macam Mana Nak Tukar Pakaian Lama Kepada Sesuatu Yang Bernilai? Ini Caranya, Senang Je!

Artis, Kecantikan, Makeup, OOTD, Out & About, Tutorial Hijab, Wedding

Hi semua! OHFESYEN kini ada buat satu projek yang dinamakan GCB! Bukan GCB burger Mcd tu ya, tapi Garment Collecting Box. Project GCB ini korang boleh sell & earn. Tujuan OHFESYEN buat projek ini adalah untuk membantu wanita-wanita diluar sana untuk ‘membersihkan’ almari mereka daripada pakaian lama yang tidak lagi[…]

219ng7

BIAR BETUL?! Elfira Loy Shopping Mekap Cecah RM10K

Artis, Makeup

Sebut saja nama Elfira Loy, pasti buat semua rasa cemburu sekali gus kagum dengan wanita genit ini. Walaupun baru berusia 23 tahun, tetapi sudah cukup berjaya. Memiliki pelbagai aset diusia muda adalah suatu benda yang patut dikagumi dan dicontohi golongan muda. Agak-agak berapa income beliau sebulan? *sediakan 10 calculator*. Elfira Loy yang[…]

214cvb

#OOTD Mira FIlzah Sentiasa ON POINT Walaupun Di Luar Negara

Artis, OOTD

Tidak sampai setahun dalam industri hiburan, beliau sudah dikenali dalam kalangan peminat. Dunia Lola merupakan drama televisyen pertamanya dan popularitinya melonjak apabila melakonkan watak Izara Batrisya di dalam Cinta Si Wedding Planner. Selain bidang lakonan, Mira sebenarnya menceburi bidang peragaan seawal usia 17 tahun lagi. Namun Mira Filzah kekal dengan gaya[…]

ardell

Imej Terbaru Ardell Aryana Selepas Berhijab. Tudung Bawal Pilihan Ardell

Artis

Alhamdulillahlah satu persatu artis kita sudah berhijrah dengan mengenakan tudung. Sebelum ini penghijrahan beberapa artis ini dianggap fenomena kerana seorang demi seorang mula mengenakan hijab walaupun ada yang kemudian membukanya semula. Terbaru pelakon Ardell atau nama sebenarnya Nurul Hidayah Mohd Amin, 27 tahun yang mengambil keputusan untuk berhijab. Dia yang[…]

WD-Kim2

15 Gaun Pengantin Selebriti Hollywood Yang Super Stylish!

Artis, Wedding

Perkara Pertama Yang Akan Dipandang Oleh Tetamu Di Majlis Persandingan Adalah Gaun Yang Digayakan Oleh Pengantin! Sedap atau tidak makanan yang dihidangkan, atau apakah konsep majlis persandingan, gaun pengantin juga yang akan menjadi topik utama perbualan. Bagi Cosmo, kesederhanaan itu adalah penting, tetapi kamu juga harus bijak memilih gaun. Bergantung kepada[…]

mask4 1

10 Sebab Kenapa Pakai Mask Jadi Trend Di Korea

Artis, Out & About

Kalau di Malaysia, orang hanya akan memakai mask jika mereka ada sebarang penyakit contohnya tibi, batuk atau persekitaran yang berdebu, berasap dan sebagainya. Lain pula di negara Korea, ramai selebriti yang memakai mask hampir setiap masa. Ianya bagaikan satu trend apabila semakin banyak jenama, bentuk dan rekaan yang dikeluarkan di[…]

lofazura cover

Fazura & Neelofa Ada Persamaan? Team Fazura Atau Team Neelofa? #Lofazura

Artis, OOTD

 Gempar satu Malaysia apabila Fattah & Fazura mengumumkan tentang hubungan sebenar mereka pada sidang media khas yang lalu. Fenomena #fattzura & #lofattah juga bagai tiada penghujung bila peminat masing-masing mempertahankan artis kesayangan mereka di sosial media. Lebih dahsyat lagi bila ada sekumpulan peminat yang sanggup membuat solat hajat demi artis mereka mendapat[…]

Vanessa-Paradis-dan-Lily-Rose-Depp

Fesyen : Ibu & Anak Selebriti Hollywood Ini Macam Adik Beradik!

Artis

Ke mana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi. Populariti anak-anak pelakon ini turut melonjak naik seakan ibu mereka yang mewarnai industri hiburan. Kita sering mendengar cerita perihal nama-nama seperti Cindy Crawford, Madonna, Reese Witherspoon dan ramai lagi. Kecantikan, bakat dan kejayaan mereka juga sentiasa membuat orang ramai kagum dengan persona[…]

kendall

10 Model Hollywood Paling Popular Di Instagram 2017

Artis, Out & About

Dahulu kalanya, model-model menempa nama mereka dengan penampilan dalam majalah, poster kempen, dan juga penampilan atas pentas peragaan. Semua itu masih lagi menjadi faktor untuk menilai populariti seorang model cuma pada zaman serba maju ini, media sosial juga memainkan peranan dalam menentukan who’s who dalam industri fesyen terutamanya. Sebagai salah satu landasan[…]

2

Macam Gadis Melayu Terakhir! Fazura Berhijab Di Majlis Pernikahan, Lihat 10 Lagi Momen Cantik Fazura Tatkala Berhijab

Artis

Baru minggu lepas kita dikejutkan dengan pengumuman pasangan ini yang dikatakan sudah bertunang. Malam tadi pula sekali lagi mereka mengejutkan peminatnya apabila dikatakan sudah bernikah. Teka teki apa yang mereka lakukan hinggakan soal ijab kabul dibuat main-main. Tetapi rasanya bagi Fazura dan Fattah Amin pasti punya alasan tersendiri mengapa merahsiakan[…]

batch_rihanna

Hollywood : Siapa Selebriti Yang Lebih Cantik Bergaya Dalam Persalinan Serupa?

Artis

Siapa yang paling bergaya menyarung persalinan tersebut? EH! himpunkan gambar selebriti Hollywood dalam persalinan yang sama. –   Lily Aldridge VS. Josephine Skriver   Mereka adalah Angel Victoria’s Secret! Dua model ini memilih untuk mengenakan slip dressmaterial velvet rekaan backless dari Khaite. –   Shay Mitchell VS. Selita Ebanks Mitchell mengambil risiko mengenakan[…]

neelofa

Neelofa Hijabista Pertama Hadiri Victoria’s Secret Show

Artis

Umum mengetahui, pelakon dan pengacara Neelofa antara hijabista paling berpengaruh di Malaysia. Sebelum ini, Neelofa dilantik menjadi duta jenama kosmetik antarabangsa Lancome. Terbaru, Neelofa menjadi selebriti pertama Malaysia yang dijemput menghadiri pertunjukan fesyen Victoria’s Secret di Shanghai semalam. Neelofa turut kongsikan suasana dan kemeriahan pertunjukan fesyen itu di akaun Instagram[…]

rs_634x1024-171119154018-634-selena-gomez-amas-arrivals

American Music Award 2017 : 5 Selebriti Hollywood Memukau

Artis

American Music Awards 2017 telah pun berlangsung pada 19 November lalu. Tahniah buat Bruno Mars kerana merangkul gelaran Artist Of The Year! Ramai selebriti telah hadir pada malam anugerah tersebut seperti Selena Gomez, Lady Gaga, Kelly Clarkson, Ciara, Demi Lovato dan ramai lagi. Selebriti-selebriti Hollywood tersebut menggayakan fesyen yang berlainan[…]

Load More