OOTD

214cvb

#OOTD Mira FIlzah Sentiasa ON POINT Walaupun Di Luar Negara

Artis, OOTD

Tidak sampai setahun dalam industri hiburan, beliau sudah dikenali dalam kalangan peminat. Dunia Lola merupakan drama televisyen pertamanya dan popularitinya melonjak apabila melakonkan watak Izara Batrisya di dalam Cinta Si Wedding Planner. Selain bidang lakonan, Mira sebenarnya menceburi bidang peragaan seawal usia 17 tahun lagi. Namun Mira Filzah kekal dengan gaya[…]

lofazura cover

Fazura & Neelofa Ada Persamaan? Team Fazura Atau Team Neelofa? #Lofazura

Artis, OOTD

 Gempar satu Malaysia apabila Fattah & Fazura mengumumkan tentang hubungan sebenar mereka pada sidang media khas yang lalu. Fenomena #fattzura & #lofattah juga bagai tiada penghujung bila peminat masing-masing mempertahankan artis kesayangan mereka di sosial media. Lebih dahsyat lagi bila ada sekumpulan peminat yang sanggup membuat solat hajat demi artis mereka mendapat[…]

studio6-102

Pigmentasi Warna Fesyen Sukan Perlu Anda Ikuti

OOTD

Makan hati lihat peragawati Victoria Secret langkah yakin dengan tubuh badan sempurna dan seksi. Seperti tiada langsung lemak nakal mendekati tubuh mereka!   Usah khuatir, tiada istilah terlambat dalam mengapai impian untuk miliki tubuh ideal. Yang penting sentiasa bersemangat dan terus kekal dengan rutin penjagaan badan anda dan tidak salah[…]

B2

Inilah Patung Barbie Berhijab Pertama Di Dunia

OOTD

Rangkaian Patung Barbie Kini Menambah Lagi Koleksinya Kepada Patung Berhijab, Diinspirasikan Oleh Atlet Olimpik Warganegara Amerika Syarikat, Ibtihaj Muhammad. Usaha pengeluar produk mainan, Barbie Doll iaitu Mattel, Inc. untuk meluaskan rekaan saiz dan bentuk tubuh patung Barbie menerima sambutan baik. Jika dilihat pada saiz dan bentuk tubuh patung Barbie pertama dikeluarkan pada[…]

IMG_2376-595x893

Stunning! Fesyen Patung Ini Buat Kamu Tak Kelip Mata!

OOTD, Out & About

Sumpah! Ini adalah patung paling cantik permah penulis lihat! ❤️ Dikenali sebagai high fashion doll, beruntungnya patung yang diberi nama DeMuse Doll ini kerana dapat menggayakan seleksi rekaan “Haute Couture” daripada pereka fesyen ternama Nigel Chia. Jangan terkejut kalau penulis kata Nigel Chia ini adalah anak kelahiran Malaysia yang berasal[…]

gfhjk-1

Pakai Baju Warna Ini, Kalau Nak Cepat Dapat Jodoh

OOTD

          Jika anda wanita bujang dan ingin segera bertemu jodoh, info ini mungkin boleh membantu anda. Selalunya wanita akan memilih baju hitam untuk kelihatan kurus dan langsing. Tapi sekarang tiada masalah lagi untuk anda selalu pakai pakaian berwarna gelap ini. BAJU WARNA HITAM BUATKAN WANITA LEBIH SEKSI, YAKIN[…]

1

10 Fesyen Selebriti Di ASK 2017 Menjadi Pilihan

OOTD

Baru-baru ini berlangsungnya Anugerah Skrin 2017 (ASK 2017) di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), Kuala Lumpur. Acara gilang-gemilang itu dihostkan oleh tiga selebriti popular, Jihan Muse, Fahrin Ahmad dan Shuk Balas. Seperti biasa, acara karpet merah sentiasa ditunggu-tunggu oleh peminat. Gaya dan fesyen selebriti sentiasa menjadi perhatian pada malam anugerah[…]

Fashion-Closet-1024x6832

Tak Pandai Pilih Baju? Terapkan Peraturan Asas Pakaian Paling Simple Ini

OOTD

Pakaian dan penampilan diri adalah perkara paling pertama yang dilihat oleh apa jua segi sekalipun. Pergi temuduga kerja, bertemu dengan keluarga mertua atau apa sahajalah. Penampilan yang memberi maksud siapa diri kita buat mata yang memandang. Namun, kadangkala dari pakaian juga menyebabkan wujud salah faham identiti. Biasanya orang yang berpakaian[…]

neelofa

7 Gaya HIJAB Cukup Popular & TRENDING. No 4 & 5 Paling PRAKTIKAL Nak Pakai

OOTD

Seiring dengan perkembangan fesyen terkini, wanita berhijab juga tidak terkecuali mengalami perubahan cukup drastik. Pelbagai gaya hijab ditampilkan mengikut cita rasa masing-masing. Apatah lagi dengan adanya media sosial seperti instagram, membuatkan hijabi berlumba-lumba untuk tampil up to datedengan gaya baru yang dicipta sendiri atau inspirasi dari selebriti. Jika anda sudah bosan[…]

spl1525627_004

Fesyen Baju Tidur? Ikuti Gaya Pajamas Selebriti Paling Bergaya

OOTD

  Dulu jika keluar bersiar-siar memakai baju tidur pasti dianggap selekeh dan pemalas bukan?  Tapi sejak-sejak ini di pasaran anda akan dapat lihat jenama fesyen terkemuka seperti Zara, Mango atau H&M mengeluarkan koleksi rekaan baju tidur yang kebanyakan darinya diperbuat dari kain satin licin. Bercirikan kolar dan bentuk leher ‘V’[…]

e

Bergaya Dengan Pleated Skirt & Pant Memang Cantik Tapi Bukan Mudah Untuk Jaga

OOTD

Sudah menjadi trend terkini hijabi membeli busana dengan rekaan pleats seperti seluar, dress ataupun skirt. Gaya ini memang semakin digilai untuk di suai padankan dengan busana lain agar tampil lebih effortlessly stylish. Namun begitu, busana yang mempunyai rekaan begini amat sukar untuk dijaga. Malah teksturnya mudah berubah setelah dicuci dan hasilnya memang tidak sesempurna ketika[…]

800 14

“Loafer Mules” Trend Kasut Terkini Paling Selesa & Fashionable!

OOTD, Out & About

Oh selesanya! Fesyen kasut terkini menarik perhatian admin! Nak tahu kenapa? Admin sebenarnya penggemar kasut tumit tinggi sebab fesyen admin lebih kearah feminin. Cuma faham-faham lah, pakai kasut tumit ni ada cabarannya. Kalau tak kena dengan kaki, get ready je lah terpeleot (terseliuh), kadang melecet (sebenarnya selalu tapi orang kata beauty is[…]

14

Selebriti Bollywood Tampil Etnik Pada Sambutan Diwali Tahun Ini

Artis, OOTD

Bintang Bollywood ternama ini memilih untuk tampil serba etnik kala sambutan hari Diwali semalam. Gambar : Sumber Google Acara penganugerahan, majlis perkahwinan, sambutan hari Diwali, bumi Bollywood sarat dengan acara yang perlukan stail yang glamor pada tahun ini.   Sementara sesetengah orang memilih untuk tampil dengan kain tradisional, manakala yang[…]

3

Skirt Seperti Karpet Kereta Ini Berharga RM10 ribu

OOTD

   Jenama terkemuka Balenciaga sekali lagi mencetuskan kontroversi dengan memperkenalkan koleksi terbaru mereka. Sebelum ini Balenciaga mengeluarkan beg tangan seperti beg membeli belah IKEA dan juga rekaan kasut Crocs yang dikatakan kasut paling hodoh. Koleksi kali ini memang lain macam reka bentuknya. Jenama dari Sepanyol itu baru-baru ini mengeluarkan skirt[…]

miranda-e1508223314412

Ini 6 Item Fesyen Obsesi Si Cantik Manis Miranda Kerr

Artis, OOTD

Bukan sahaja dianugerahkan rupa paras yang menawan ditambah dengan sepasang lesung pipit dan susuk tubuh yang dicemburui ramai wanita, supermodel yang berasal dari Australia ini juga dikagumi dek kerana mempunyai selera fesyen yang tidak tinggi. Berpegang kepada klasik, chic dan selesa sebagai kunci kala bergaya, penampilan wanita yang baru sahaja berkahwin dengan[…]

bella

Mewah! Koleksi Beg Tangan Laudya Cynthia Bella Ada Yang Cecah RM100K

Artis, OOTD

Sudah menjadi lumrah seorang selebriti menjadi perhatian umum termasuklah lensa kamera media dari segenap sudut. Cara pembawaan serta karakter diri bakal menjadi buah mulut orang yang melihat dan paling utama adalah gaya fesyennya. Laudya Cynthia Bella umpamanya, selalu diperhatikan dari hujung rambut hingga hujung kaki dan ternyata wanita berdarah Indonesia[…]

800 2

Wardrobe Idaman Semua Wanita

OOTD, Out & About

Semua perempuan mahukan almari pakaian yang cantik tersusun. Sebenarnya bukan perempuan je yang suka dengan almari cantik ni, ada juga lelaki yang suka almari cantik tersusun. Biasanya kalau lelaki yang suka, itu tandanya dia seorang yang pengemas. Terlebih pengemas, jenis tak boleh tengok barang bersepah. Admin suka tau jenis lelaki macam ini.[…]

cv 2

Buat Si Hijabi Kurus, Jangan Pakai Seluar Ketat Untuk Elak Nampak Hodoh. Nak Cantik, Ikut 7 Trik Ini!

OOTD

Ramai yang beranggapan wanita bertubuh ramping lebih mudah untuk mengenakan pelbagai fesyen. Namun, terdapat segelintir hijabi yang terlalu kurus menghadapi kesulitan untuk berfesyen. Misalnya pakaian yang perlu dihindari adalah baju yang terlalu longgar seperti kemeja dan blaus. Ia akan menampakkan penampilan anda hodoh dan tidak kemas. Pemakaian kardigan juga sesuai[…]

Load More