OOTD

cover

Inspirasi Outfit Minimalis 7 Selebriti Terkenal. Simple Is More!

Artis, OOTD

Sebagai seorang yang bergelar selebriti pasti akan menjaga penampilan mereka diluar rumah. Tak penat ke setiap masa kena cantik-cantik? Untuk kelihatan cantik bergaya sebenarnya tak perlu pakai sarat-sarat atau complicated. Cuba lihat 7 selebriti terkenal Malaysia ini gayakan outfit minimalis untuk korang jadikan inspirasi!  Simple is More Wedding on Weekends! Spend[…]

cover

Teaser #Lebaran2018 Harga Daripada RM99. Cantik & Berbaloi!

OOTD

Ramadhan bakal tiba. Shawal menyusul pula. Ramai yang membuat persiapan awal tahun ni. Baju raya ada yang tempah sebulan awal. Semangatnya! Ohfesyen pun tak sabar nak raya! Apa kata kita lihat teaser #lebaran2018, super murah! HAWA Early Bird bawah RM200 Foto — instagram @ps.kyraa Foto — instagram @ps.kyraa Foto — instagram @ps.kyraa Berminat boleh dapatkan koleksi raya[…]

COVER

Tampil Lebih Sopan & Yakin Dengan 15 Celana Paling Trending 2018

Artis, OOTD

Sebagai hijabi mestilah memakai sesuatu yang sopan untuk melambangkan wanita islam. Dulu ramai yang sanggup berpakaian ketat walaupun berhijab, hanya kerana fesyen. Lebih-lebih lagi bab celana. Skinny jeans? Eww! Nah, Ohfesyen tampilkan 15 celana paling trend untuk kamu tampil lebih sopan dan yakin!  Foto — instagram @elfiraloy Foto — instagram @elfiraloy Foto — instagram[…]

COVER

Karenah 11 Orang Anak Selebriti Paling Comel!

Artis, OOTD

Kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi? Lihat saja foto-foto anak selebriti tempatan ni. Semuanya macam ada lots of mix! Ingat lagi dulu sebelum bergelar isteri dan ibu, emak kepada anak-anak selebriti ini semuanya cantik, cun, vogue de vasz! Ternyata anak-anak mereka juga mewarisan kecantikan dan kecomelan mereka. Jom tengok[…]

cover page

5 Selebriti Berhijab Ini Makin Bergaya Selepas Bergelar Isteri!

Artis, OOTD

 Ramai selebriti Malaysia berkahwin pada usia muda. Antaranya Erin Malek yang berkahwin seawal usia 20 tahun. Namun, perkahwinan tidak menghalang seorang wanita untuk bergaya malah mereka sebenarnya semakin bijak dalam berfesyen! Jom kita lihat 5 selebriti yang kini berhijab dan sudah pun bergelar isteri … Erin Malek  Tudung : Bawal satin Top : Fashion Valet […]

cover

Macam Mana Nak Tukar Pakaian Lama Kepada Sesuatu Yang Bernilai? Ini Caranya, Senang Je!

Artis, Kecantikan, Makeup, OOTD, Out & About, Tutorial Hijab, Wedding

Hi semua! OHFESYEN kini ada buat satu projek yang dinamakan GCB! Bukan GCB burger Mcd tu ya, tapi Garment Collecting Box. Project GCB ini korang boleh sell & earn. Tujuan OHFESYEN buat projek ini adalah untuk membantu wanita-wanita diluar sana untuk ‘membersihkan’ almari mereka daripada pakaian lama yang tidak lagi[…]

cover crop

Syafiqah Aina Bijak Hadapi Spekulasi Tentang Produk Serumnya. Ini 10 #OOTD Founder Muda Lagi Cantik Syafiqah Aina

OOTD

Viral tentang serum AINAA yang menjadi topik hangat hampir setiap hari, founder Syafiqah Aina tenang menghadapi pelbagai andaian dan pendapat orang ramai tentang produk barunya sehingga ada yang mempersoalkan tentang lokasi kilang buatan serumnya itu. Dahsyatnya! Apa yang Aina buat adalah dia tetap memilih untuk positif dalam setiap perkara kerana[…]

cover 2

10 Inspirasi #OOTD Hijabi Bersaiz “L” Large

OOTD

Memiliki bentuk badan yang berisi bukanlah sesuatu yang hina. Setiap dari kita memiliki saiz tubuh badan yang berbeza. Bersyukurlah kalau kamu dikurniakan tubuh badan yang kurus, lebih-lebih lagi mereka yang suka makan tapi badan tetap tidak berubah. Walaubagaimanapun, tak perlu memandang rendah dekat mereka yang punya tubuh badan berisi. Hati, keupayaan[…]

214cvb

#OOTD Mira FIlzah Sentiasa ON POINT Walaupun Di Luar Negara

Artis, OOTD

Tidak sampai setahun dalam industri hiburan, beliau sudah dikenali dalam kalangan peminat. Dunia Lola merupakan drama televisyen pertamanya dan popularitinya melonjak apabila melakonkan watak Izara Batrisya di dalam Cinta Si Wedding Planner. Selain bidang lakonan, Mira sebenarnya menceburi bidang peragaan seawal usia 17 tahun lagi. Namun Mira Filzah kekal dengan gaya[…]

lofazura cover

Fazura & Neelofa Ada Persamaan? Team Fazura Atau Team Neelofa? #Lofazura

Artis, OOTD

 Gempar satu Malaysia apabila Fattah & Fazura mengumumkan tentang hubungan sebenar mereka pada sidang media khas yang lalu. Fenomena #fattzura & #lofattah juga bagai tiada penghujung bila peminat masing-masing mempertahankan artis kesayangan mereka di sosial media. Lebih dahsyat lagi bila ada sekumpulan peminat yang sanggup membuat solat hajat demi artis mereka mendapat[…]

studio6-102

Pigmentasi Warna Fesyen Sukan Perlu Anda Ikuti

OOTD

Makan hati lihat peragawati Victoria Secret langkah yakin dengan tubuh badan sempurna dan seksi. Seperti tiada langsung lemak nakal mendekati tubuh mereka!   Usah khuatir, tiada istilah terlambat dalam mengapai impian untuk miliki tubuh ideal. Yang penting sentiasa bersemangat dan terus kekal dengan rutin penjagaan badan anda dan tidak salah[…]

B2

Inilah Patung Barbie Berhijab Pertama Di Dunia

OOTD

Rangkaian Patung Barbie Kini Menambah Lagi Koleksinya Kepada Patung Berhijab, Diinspirasikan Oleh Atlet Olimpik Warganegara Amerika Syarikat, Ibtihaj Muhammad. Usaha pengeluar produk mainan, Barbie Doll iaitu Mattel, Inc. untuk meluaskan rekaan saiz dan bentuk tubuh patung Barbie menerima sambutan baik. Jika dilihat pada saiz dan bentuk tubuh patung Barbie pertama dikeluarkan pada[…]

IMG_2376-595x893

Stunning! Fesyen Patung Ini Buat Kamu Tak Kelip Mata!

OOTD, Out & About

Sumpah! Ini adalah patung paling cantik permah penulis lihat! ❤️ Dikenali sebagai high fashion doll, beruntungnya patung yang diberi nama DeMuse Doll ini kerana dapat menggayakan seleksi rekaan “Haute Couture” daripada pereka fesyen ternama Nigel Chia. Jangan terkejut kalau penulis kata Nigel Chia ini adalah anak kelahiran Malaysia yang berasal[…]

gfhjk-1

Pakai Baju Warna Ini, Kalau Nak Cepat Dapat Jodoh

OOTD

          Jika anda wanita bujang dan ingin segera bertemu jodoh, info ini mungkin boleh membantu anda. Selalunya wanita akan memilih baju hitam untuk kelihatan kurus dan langsing. Tapi sekarang tiada masalah lagi untuk anda selalu pakai pakaian berwarna gelap ini. BAJU WARNA HITAM BUATKAN WANITA LEBIH SEKSI, YAKIN[…]

1

10 Fesyen Selebriti Di ASK 2017 Menjadi Pilihan

OOTD

Baru-baru ini berlangsungnya Anugerah Skrin 2017 (ASK 2017) di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), Kuala Lumpur. Acara gilang-gemilang itu dihostkan oleh tiga selebriti popular, Jihan Muse, Fahrin Ahmad dan Shuk Balas. Seperti biasa, acara karpet merah sentiasa ditunggu-tunggu oleh peminat. Gaya dan fesyen selebriti sentiasa menjadi perhatian pada malam anugerah[…]

Fashion-Closet-1024x6832

Tak Pandai Pilih Baju? Terapkan Peraturan Asas Pakaian Paling Simple Ini

OOTD

Pakaian dan penampilan diri adalah perkara paling pertama yang dilihat oleh apa jua segi sekalipun. Pergi temuduga kerja, bertemu dengan keluarga mertua atau apa sahajalah. Penampilan yang memberi maksud siapa diri kita buat mata yang memandang. Namun, kadangkala dari pakaian juga menyebabkan wujud salah faham identiti. Biasanya orang yang berpakaian[…]

neelofa

7 Gaya HIJAB Cukup Popular & TRENDING. No 4 & 5 Paling PRAKTIKAL Nak Pakai

OOTD

Seiring dengan perkembangan fesyen terkini, wanita berhijab juga tidak terkecuali mengalami perubahan cukup drastik. Pelbagai gaya hijab ditampilkan mengikut cita rasa masing-masing. Apatah lagi dengan adanya media sosial seperti instagram, membuatkan hijabi berlumba-lumba untuk tampil up to datedengan gaya baru yang dicipta sendiri atau inspirasi dari selebriti. Jika anda sudah bosan[…]

Load More