OOTD

miley-7

Tak Pelik Lagi! Lihat Fesyen Baru Miley Cyrus Yang Sangat Comel

Artis, OOTD

Tiada siapa akan lupa zaman kegelapan Miley Cyrus semasa putus tunang dengan Liam Hemsworth. Bumi seolah terbalik apabila melihat Miley muncul dengan pakaian menjolok mata dan kebanyakan haters mula memanggil beliau dengan gelaran ‘perempuan murahan’.  Bayangkan selama hampir 3 tahun, Miley sentiasa menjadi tajuk utama berita hiburan, lebih lagi ketika[…]

rs_634x1024-171006151645-634.Rihanna-Denim-and-Boots.jl_.100617-634x1024

Ini Gaya Fesyen Denim Tak Masuk Akal Buat Korang Benci!

OOTD

Tipukan kalau ada yang tak pernah pakai jeans atau denim. Ianya menjadi sudah menjadi perkara lazim dalam berfesyen. Fabrik denim memang selesa dan boleh dipakai pada bila-bila masa sahaja dan dipelbagai guna rekaan seperti jaket, seluar, skirt, romper dan banyak lagi. Bila ada banyak pilihan dalam berfesyen jadi makin banyaklah[…]

intrend-beli-jeans

5 Tips Beli JEANS Sempurna Ikut BAJET Anda

OOTD, Out & About

Seluar jeans adalah helaian yang mesti ada di dalam almari kita. Untuk itu, sebelum anda membeli seluar jeans, ketahui tips-tips berguna sebelum membelinya.                 TIPS UNTUK KAMU SEMASA MEMBELI JEANS    1. Fikir bajet. Dalam keadaan gawat, langkah jimat cermat ketika berbelanja. Ambil peluang[…]

cover

5 Tips Pilih Tudung Kalau Tak Nak Emo Sepanjang Hari

OOTD, Out & About

Pelbagai jenis tudung boleh anda dapati di pasaran. Pilih sahaja mana satu gaya yang anda mahukan. Tetapi, sebelum anda memilih satu tudung, anda perlu pastikan ia sesuai dengan anda. Kalau tidak, mulalah nak emo sepanjang hari. Ini ada beberapa tip yang mahu Hijabista kongsikan bersama anda semua. 1. Jenis Kain[…]

Julai-2017-leaving-german-626x1024

Manisnya… Momen Sedondon Kate Middleton Dan Puteri Charlotte

OOTD, Out & About

Kecoh bila pihak Istana Britain mengumumkan Kate Middleton dan Putera William bakal menimang cahaya mata yang ketiga. Berita itu mendapat liputan seluruh dunia dan sudah pastinya anak kedua mereka Puteri Charlotte akan digelar sebagai kakak!  Puteri Charlotte atau nama penuhnya Charlotte Elizabeth Diana baru sahaja menginjak usia dua tahun pada Mei[…]

COVER

2 Busana Persalinan Pertunangan Elfira Loy, Stunning Habis!

Artis, OOTD, Wedding

  Kontroversi demi kontroversi, akhirnya pasangan merpati dua sejoli ini mengikat tali pertunangan pada 6 Oktober 2017. Tahniah buat Elfira dan Sufian Suhaimi! Pertunangan yang dibuat di kediaman Elfira Loy dekat Alam Damai pada jam 4 petang itu hanya dimeriahkan oleh ahli keluarga dan rakan-rakan selebriti yang rapat antaranya Sharifah Sakinah,[…]

neelofa

Nak Pergi Holiday? Ketahui 6 Peraturan Pakaian Ketika Dalam Penerbangan

OOTD

Memang teruja kalau dapat pergi melancong, lagikan melancong jauh ke negara orang dengan menaiki kapal terbang. Lagi tebal rasa perasaan tidak sabar untuk memulakan perjalanan bukan? Tapi dikala keterujaan itu kadangkala kita lupa tentang betapa pentingnya persiapan yang sempurna perjalanan holiday selesa dan paling penting selamat.  Selangkah keluar dari kediaman biasanya kita[…]

11

Fuyooh, Baju Melayu Johor Jadi Inspirasi & Pilihan Jejaka Korea?

OOTD, Out & About

Setiap kali menjelang Aidilfitri, selain baju Melayu Cekak Musang, baju Melayu Johor atau teluk belanga turut menjadi pilihan ramai lelaki untuk digayakan di pagi raya.   Rekaan asal Malaysia dengan rekaan yang diubah suai oleh pereka Korea.   Terbaru, pereka dari Korea Selatan dibawah jenama OMERTA telah menghasilkan baju terbaru[…]

ae11677db074736c32ee2062d74566b8

15 Jenis Kaca Mata Yang Trendy 2017. Lofazura Punya Paling Trend!

Artis, OOTD

Rahsia untuk menjadi fesyenista sejati sebenarnya mudah je. Apa yang perlu kita buat ialah perlu sentiasa mengikuti perkembangan fesyen terkini. Bahasa Inggerisnya Fashion Up-To-Date! #OOTD korang tak lengkap tanpa kaca mata hitam. Walaupun fungsi utama kaca hitam sebenarnya adalah untuk melindungi mata dari sinaran UV, kaca mata hitam kini menjadi aksesori[…]

1489607591-28848353266-eaade4cff0-k-crop-1-e1499239276447

White on White: Cara Sempurna Bergaya Serba Putih

OOTD

Putih. Bila kita pakai pakaian putih, mimpi ngerinya sudah tentu takut kalau-kalau ianya akan lebam dan comot gara-gara terkena kesan kotoran. Mungkin, faktor inilah membuatkan ramai mengelak untuk mengenakan busana serba putih meskipun rona itu dianggap mewah dan mudah dipadankan dengan warna-warna lain seperti hitam. Sumber: Pinterest Penulis sedia maklum,[…]

MON0501-683x1024

Stail Terkini Curi Tumpuan Di NYFW Spring 2018

OOTD, Out & About

Fesyen berubah mengikut arus peredaran zaman namun, tidak mustahil andainya stail-stail retro itu diguna pakai kembali lalu menjadi ikutan semula contohnya seperti material baldu yang sering digayakan pada 70-an kini kembali menjadi hangat sebagai statement piece! Baru-baru ini, telah berlangsungnya acara fesyen berprestij iaitu Minggu Fesyen New York (NYFW). Komuniti fesyen[…]

555-1

COACH Musim Bunga 2018 Gabungkan Helaian Sensual Untuk Lelaki & Wanita

OOTD, Out & About

Baru-baru ini, telah berlangsungnya pertunjukan fesyen besar-besaran yang melihatkan jenama-jenama fesyen gergasi dari seluruh dunia untuk tampil mempersembahkan koleksi musim bunga 2018 di Minggu Fesyen New York (NYFW). Foto -Arkib Wanista ihsan COACH Berbalik pada zaman 1993, COACH yang merupakan jenama asli kelahiran Kota New York mengetengahkan elemen klasik dalam[…]

017_0339

NYFW: Soho Nostalgic

Artis, OOTD, Out & About

Pelakon jelita Fazura menyusuri Soho dengan membawa rasa chic Americana ilham Stuart Vevers buat himpunan musim luruh Coach 1941.   Diilhamkan dari kehidupan di kota New York, Stuart Vevers mengambil inspirasi yang menggabungkan banyak budaya di Amerika Syarikat. Daripada gaya cowboy diikuti terapan seorang biker, terdapat pula budaya Hispanic dari susur galur New[…]

kendall-e1489923217334

Ikuti 8 Idea Nampak Bergaya Walau Hanya Dengan Jeans & T-Shirt

OOTD

T-shirt dan jeans adalah item fesyen asas yang menjadi pilihan kebanyakan individu tidak kira lelaki dan wanita. Selain ringkas ianya selesa dan tidak keterlaluan, kala anda sedang buntu untuk bergaya, anda tidak akan tersilap langkah dengan menjadikan pakaian ruji ini sebagai pilihan anda. Jika anda punya kemusykilan kenapa ada sesetengah[…]

220-Fashion-Original-837fc9b2

Tips & Trick Nak Jadi Fashionista Korea

OOTD

Jika dilihat dari sudut stail pemakaian selebriti Hollywood, mereka lebih feminin dan gemar menyerlahkan sifat keperempuanan diri menerusi pemilihan item fesyen yang girly seperti ditampilkan oleh watak Shelley Darlington dalam filem “The House Bunny” mahupun Jessica dalam “The Hot Chick”. Hal ini berbeza bila dibandingkan dengan stail pemakaian gadis-gadis Korea.  Foto -Pinterest[…]

3-2

Lihat Fesyen Siapa Paling “Hot” Di Karpet Merah Emmy Awards 2017

OOTD, Out & About

Pagi ini waktu Malaysia, telah berlangsungnya sebuah acara anugerah berprestij di Amerika Syarikat untuk memberi penghargaan kepada semua pelakon dan para pembikin drama terbaik yang diadili dari Jun 2016 hingga 31 Mei 2017. Diadakan di Microsoft Theater, Downtown Los Angeles, California, acara ini turut dipancarkan secara langsung menerusi saluran CBS[…]

2017-09-14-PHOTO-00000078

Fantastic! Dress Diinspirasi Semangat Tun Teja Bernilai RM15K, Diperaga Mira Filzah Jadi Tumpuan Mat Salih Sempena New York Fashion Week

Artis, OOTD, Out & About, Wedding

Kalau dah namanya model, kat mana sahaja boleh beraksi tanpa gentar dengan bakat yang dianugerahkan.  Itulah kebolehan yang ada berhijab yang kecil molek ini, Mira Filzah. Dia yang sebelum terjun ke dunia lakonan adalah seorang model sambilan dan wajahnya sering menghiasi dada majalah. PERNAH BERGELAR MODEL Dek kerana pengalamannya itu, Mira[…]

mira filzah

Gaya Muslimah Mira Filzah Jadi Perhatian Di New York

Artis, OOTD, Out & About

Baru-baru ini, pelakon cantik Mira Filzah ke kota New York untuk menjayakan Minggu Fesyen New York pada 8 hingga 10 September lalu. Sepanjang berada di sana, Mira Filzah sempat kongsikan foto busana yang digayakan olehnya di pentas peragaan. Apa yang menjadi perhatian ialah Mira Filzah tampil sangat cantik dengan persalinan[…]

Load More