Out & About

IMG_2376-595x893

Stunning! Fesyen Patung Ini Buat Kamu Tak Kelip Mata!

OOTD, Out & About

Sumpah! Ini adalah patung paling cantik permah penulis lihat! ❤️ Dikenali sebagai high fashion doll, beruntungnya patung yang diberi nama DeMuse Doll ini kerana dapat menggayakan seleksi rekaan “Haute Couture” daripada pereka fesyen ternama Nigel Chia. Jangan terkejut kalau penulis kata Nigel Chia ini adalah anak kelahiran Malaysia yang berasal[…]

hudson 2

Cantiknya 6 Selebriti Terkenal Bertudung Labuh Ni! Ini Koleksi Tudung Yang Korang Boleh Tiru Gaya Selebriti Ini

Artis, Out & About

Semakin ramai wanita yang kini berhijrah untuk berhijab. Seronok bila tengok perubahan baik seseorang. Bukan mudah ya untuk seorang insan berubah dari satu tahap ke satu tahap yang berbeza.  SELEBRITI Selebriti juga tidak terkecuali dalam hal ini. Malah ada yang membuat perubahan drastik, dari seorang supermodel berubah menjadi seorang yang bertudung labuh.[…]

women-shopping 2

6 Strategi Elak “Lemas” Di Hujung Bulan. Antaranya Kerat Semua Kad Kredit. Shopaholics Wajib Baca NI !

Out & About

Kewangan bukan semata-mata ilmu matematik. Sebenarnya ia jauh tentang hal mengurus emosi. Berjaya atau tidak dalam mempertahan kubu yang dibina, semuanya bergantung pada dalaman diri. Selalu terjadi, kita gagal untuk menyimpan bukan kerana tidak cukup wang, tetapi tabiat diri dan desakan emosi yang menggagalkan kita untuk membuat simpanan. Menurut Robert[…]

milliebobbybrown12-1024x683

Baru Berusia 13 Tahun, Remaja Perempuan Ini Layak Digelar Ikon Fesyen

Out & About

Dia hanya 13tahun tetapi impak yang diberikan sangat bersinar. Millie Bobby Brown mencipta kemasyuran sebagai Eleven, gadis yang mempunyai kebolehan psikokinetik dalam drama hit Stranger Things. Foto – Highsnobiety Bukan sahaja berbakat besar dalam bidang lakonan malahan dia juga kini diangkat menjadi ikon fesyen untuk generasi muda hari ini, bahkan[…]

2

4 Sebab Lelaki Tertarik Dengan Wanita Pakai Gincu

Out & About

Wanita dan gincu tidak dapat dipisahkan. Kalau keluar je mesti akan pakai gincu. Bagi wanita, gincu bibir membuatkan wajah lebih menarik. Ternyata ianya juga menarik perhatian lelaki. Bagi lelaki, bibir wanita antara salah satu bahagian kegemaran dan mempunyai daya tarikan seksual. Menurut sebuah kaji selidik, lelaki boleh hilang minat pada[…]

Halle-Berry-2017-Oscars

Selebriti Popular Hollywood Yang Pernah Menjadi Golongan Gelandangan

Out & About

Jika sekarang kita lihat mereka cukup berjaya dalam kehidupan dan karier, sebenarnya sebelum kejayaan hari ini mereka pernah hidup dalam kesusahan bergelar gelandangan. Gambar : Sumber Google   Jadi jangan kita pernah hina orang golongan gelandangan. Mereka menjadi homeless bukan kerana memilih sedemikian, sebaliknya setiap dari mereka punya kisah perit[…]

800 9c8fa68b5d5293597408a6fa57cf3402

Rambut Serabut? Jom Ikuti 7 Idea Mudah Elak Bad Hair Day

Out & About

Bagi wanita berhijab mungkin akan mengalami bad hijab day, begitu juga dengan wanita yang tak bertudung. Pasti akan ada hari dimana rambut jadi serabut lagi-lagi bila tak ada masa nak syampu. Oh busynya! Mood pun hilang melayang. Nah, OHFESYEN paparkan 7 idea sempoi untuk gaya rambut yang simple!   Princess  Ikut kreativiti[…]

HIJ_20150401_6_91_TRIKFESYEN6

8 Trik Ini Boleh Bantu Atasi Masalah Remeh Dalam Berfesyen. No 4 & 8 Sangat Membantu Hijabi

Out & About

Merawat item fesyen yang ada sedikit cacat-cela dari Internet atau petua orang tua-tua ada kalanya ‘menjadi’ ataupun kebarangkalian sebaliknya. Jalan pintas, cuma padukan dengan sedikit daya kreativiti, hasilnya adalah penyelesaian yang bakal melegakan minda dan resah di hati hijabi. Admin nak kongsi tersembunyi yang kemungkinan bakal memanfaatkan anda di kala[…]

indomie

Bag Tangan Indomie Jadi Kegilaan Gadis Indonesia

Out & About

      Dalam banyak-banyak mee goreng segera, jenama Indomie dari Indonesia sentiasa menjadi pilihan. Bukan saja sedap, malah harganya juga berpatutan. Kalau ikutkan jenama Indomie agak komersial di Indonesia. Jadi tidak hairan jika ada yang sanggup menghasilkan beg tangan Indomie khas untuk cewek Indonesia. Beg tangan yang dihasilkan oleh[…]

cvr

Cara Jaga Kasut Sneakers Agar Kekal Putih

Out & About

Daripada Membeli Yang Baru, Ikuti Tip Cosmo Ini Untuk Menjaga Kasut Sneakers Agar Kekal Putih Selama Yang Boleh. Sama ada kamu gemarkan kasut Stan Smith, Vans atau Air Force 1s, tidak dinafikan kasut sneakers putih menjadi trend paling hot tahun ini. What’s not to like? Bukan saja ia item paling mudah untuk disuai padan, malah ia selesa untuk dipakai dari[…]

20171031_152328-e1509498594335

Kostum “Nasi Lemak” Miss Universe Malaysia Bakal Viral 26 November Ini!

Out & About

Semalam, belangsungnya sebuah acara pra-tonton bagi memperkenalkan kostum kebangsaan wakil ratu cantik dari Malaysia yang akan membawa nama negara ke acara tahunan berprestij Miss Universe Ke-66 hujung November ini. Lebih hangat, kostum yanng direka tahun ini berbeza daripada tahun-tahun yang sebelumnya apabila pereka fesyen yang merupakan anak kelahiran tempatan, Brian[…]

8ee5

Jenama Tempatan Dikecam Ciplak Idea, Tiada Identiti

Out & About

Sebelum ini, jenama doNut Scarves didakwa meniru idea dUCk Scarves. Lepas tu kisah seorang model popular yang mencuri idea baju Jovian Mandagie. Kali ini cerita terbaru pulak mengenai kes ciplak-menciplak. Jenama kosmetik tempatan, Sefarra menjadi buah mulut netizen selepas didakwa menciplak dan meniru idea gedung kosmetik terkenal Sephora.    Butik[…]

28758848_m-e1450680702448

Tips Gambar Selfie Sempurna. Hanya Pilih Waktu Yang Sesuai!

Out & About

Mahu Nampak Ekstra Cantik Dalam Foto? Hanya Pilih Waktu Sesuai Untuk Bergambar!     8 pagi Lindungi Kulit Pencemaran dan sinar UV boleh memberi tekanan kepada kulit sepanjang hari. Penyelesaiannya? Cuba produk yang kaya antioksidan serta membantu kulit tampil cerah dan licin selama lapan jam seperti Kiehl’s Daily Reviving Concentrate,[…]

800 14

“Loafer Mules” Trend Kasut Terkini Paling Selesa & Fashionable!

OOTD, Out & About

Oh selesanya! Fesyen kasut terkini menarik perhatian admin! Nak tahu kenapa? Admin sebenarnya penggemar kasut tumit tinggi sebab fesyen admin lebih kearah feminin. Cuma faham-faham lah, pakai kasut tumit ni ada cabarannya. Kalau tak kena dengan kaki, get ready je lah terpeleot (terseliuh), kadang melecet (sebenarnya selalu tapi orang kata beauty is[…]

8-734x1024

Moschino Perkenal Koleksi Kaca Mata Sensasi Untuk Musim Bunga/Panas 2018

Out & About

Penghujung September sudah sewaktu berlangsungnya Minggu Fesyen Milan, Moschino menghangatkan arena fesyen apabila tampil dengan rekaan penuh funky untuk koleksi musim Bunga/Panas 2018 yang pastinya menarik digayakan bagi individu bersifat eksentrik. Seiring dengan rekaan bajunya yang pelbagai, aksesori yang diketengahkan juga menjadi perhatian apabila kaca mata hitam yang dihasilkan musim ini adalah berlandaskan[…]

jgj

5 Sebab Perempuan Suka Sangat Selfie Dalam Kereta

Out & About

Kaum perempuan dan selfie memang tak dapat dipisahkan. Pergi ke mana je mesti kena berselfie. Tapi korang perasan tak, dalam banyak-banyak tempat selfie dalam kereta menjadi pilihan. Tipu la kalau korang tak pernah selfie dalam kereta. Nak kata pemandangan cantik dalam kereta, tak cantik pun. Tapi apa sebabnya kebanyakan wanita[…]

gucci-rs18-00162-768x511

Gucci Mengharamkan Bulu Mulai Spring 2018

Out & About

It’s about time, Gucci!   Pertunjukan koleksi Spring/Summer 2018 baru sahaja berakhir di Paris beberapa minggu yang lalu dan jenama ikonik dari Itali Gucci telah tampil dengan azam baru mereka buat 2018 bahawa mereka tidak akan menjual sebarang ceraian mereka yang mempunyai bulu dengan koleksi Spring 2018 akan datang. Marco[…]

800 2

Wardrobe Idaman Semua Wanita

OOTD, Out & About

Semua perempuan mahukan almari pakaian yang cantik tersusun. Sebenarnya bukan perempuan je yang suka dengan almari cantik ni, ada juga lelaki yang suka almari cantik tersusun. Biasanya kalau lelaki yang suka, itu tandanya dia seorang yang pengemas. Terlebih pengemas, jenis tak boleh tengok barang bersepah. Admin suka tau jenis lelaki macam ini.[…]

Load More