LEBARAN 2017 : Solekan Untuk Rumah Terbuka ( LOOK 2 )

LEBARAN 2017 : Solekan Untuk Rumah Terbuka ( LOOK 2 )

Makeup

800

Instagram : @amalinajasmin

 

Hello! Im back again.

Bagi yang dah baca and tengok video tutorial Mekap Look 1, I nak buat untuk Look 2 pula dari MUA yang sama. Yes! Makeup touch dari kakak Amalina Jasmin ni sememangnya ringkas, not so heavy makeup especially untuk beginner, confirm korang boleh ikut step dia. No falsies, eyeliner and powder highlighter on this makeup look!

Solekan yang lebih ringkas tapi pop-out tanpa menggunakan falsies (fake eyelashes), memang sesuai untuk mereka yang beraya di kampung ataupun terlalu terdedah dengan cuaca panas. Nanti mesti rimas panas-panas pakai bulu-bulu ni kan. 

So here you go…

Produk Yang Digunakan

 MAC Charged Water | @maccosmetics

Layra Marula & Argan Oil | @layrabeautyhq 

Benefit Hoola Bronzer | @benefitcosmetics

The Porefessional Primer | @benefitcosmetics

NYX 3C Pallete | @nyxcosmetics 

MAC Studio Sculpt Foundation | @maccosmetics

Alysa Loose Powder | @alysa.my

Silkygirl Lip Liner | @silkygirlcosmetics 

Silkygirl Slim Brow Liner | @silkygirlcosmetics 

Maybelline Fashion Brow | @maybelline 

NYX Jumbo Pencil (Sparkle Nude) | @nyxcosmetics 

Ferrarossa Eyeshadow (sorbet) | @ferrarossabeauty 

Maybelline Krayon Pencil Liner | @maybelline 

Urban Decay Pervension Mascara | @urbandecaycosmetics

NYX HD Finishing Powder | @nyxcosmetics 

LORD Cosmetics Matte Lipstic (vivy & unicorn) | @lord.cosmetics

NYX Dewy Finish Setting Spray | @nyxcosmetics 

Makeup brushes |  @csmakeup.my

Morphe 9B Blushed Pallete 

Morphe 350M Pallete

Voodoo City Cream Highlighter (Yubiso)

OhRandomPromote : Selain bagi free tips, Amalina Jasmin juga ada membuat servis mekap serendah RM120 jer! Kelas mekap pun ada okay. Pergi usha page dia zikarang!