TGIF! : Gaya Kasual Jumaat Ala Wanita Korporat

TGIF! : Gaya Kasual Jumaat Ala Wanita Korporat

OOTD

TGIF ! (Thank God It’s Friday)

Hari yang paling favourite bagi semua pekera-pekerja di Malaysia. Normal lah kalau dah bekerja mesti tak suka hari Isnin tapi paling suka bila esoknya Jumaat (termasuklah admin. shhh diam jangan bagi tahu boss). Kebanyakan syarikat memberi sedikit kelonggaran untuk pekerja memakai pakaian kod kasual pada setiap hari Jumaat.

Hari paling bahagia sebab bebas pakai apa pun dan boleh melaram *emoji menari. Tapi ada juga perempuan yang ada satu penyakit ni bila mana dia tersangat lah susah bila memilih outfit apa yang nak pakai. Almari ada 5 pun kemain payah nak pilih. Termenung depan almari 1 jam ok. Oh my god. Women are so complicated!

So, OHFESYEN nak kongsi dan memberi inspirasi(hope so i can help women out there) kepada wanita bekerjaya diluar sana dalam pemilihan baju kasual yang sesuai (which is not so dowdy & messy) tatkala di pejabat.

 

SERBA PUTIH

800

Clean look! Seseorang akan nampak bercahaya dan suci(clean) bila mengenakan outfit serba putih. Ramai wanita yang tak ada keyakinan kalau pakai putih. Sebab cepat kotor dan nampak gemuk?  

ELEGAN

800 4

Who doesn’t love the monochrome outfit you tell me? Outfit paling senang untuk matchkan dengan apa-apa warna. I suka outfit gambar pertama! 

CLASSY

800 3

Untuk wanita berhijab, korang boleh padankan outfit ni dengan blazer or cardigan. Cardigan is more casual.

COMFORT

800 2

Outfit paling selesa. Buat hijabi semestinya sesuai outfit yang pertama. Boleh je kalau suka outfit kedua or ketiga. Pakai cardigan dan kemaskan bahagian pinggang tu. 

PASTEL

800 5

Sedap mata memandang. Nampak ceria. Warnai hari dengan rona-rona lembut outfitmu.

 

ON FLEEK

800 6

Celana paling selesa abad ini. Untuk wanita tak bertudung, outfit kedua nampak sopan, kemas & selesa. Nak buat kerja pun senang hati. Kalau pakai terlalu seksi, apa pula kata orang keliling? 

Gambar : rmstyle