Trend Video Glitter Kini Tular Di Instagram. Ini Trik Untuk Tambah Efek Glitter!

Trend Video Glitter Kini Tular Di Instagram. Ini Trik Untuk Tambah Efek Glitter!

Out & About

Trend glitter di Instagram kini semakin tular. Mesti ramai yang tertanya-tanya macam mana nak buat macam itu kan? Tengok dekat Instagram story tak ada pula filter glitter, agak-agak apa trik mereka? Ohfesyen nak kongsi trik macam mana nak tambah kilauan pada video korang!

 

Sedang viral di Instagram, video dengan detail kerlap-kerlip yang menyilaukan. Kebanyakan terlihat dari akaun Instagram para fashionista dunia seperti Eva Chen, Aimee Song, Rosie Huntington-Whiteley dan Neelofa. Bahkan desainer kasut Brian Atwood juga tidak melewatkan kesempatan mempamerkan salah satu koleksi sepatunya dalam rupa super berkilauan di Instagram. Ragu-ragu aplikasi apa yang mereka pakai untuk hasilkan efek cahaya berkelip seperti itu? Jawapannya, Kirakira+.

Aplikasi ini digemari selama berlangsungnya fashion week Spring Summer 2018. Mengapa? Ini kerana aplikasi ini dapat seketika mengubah objek (yang aslinya tidak berkilauan pun) menjadi ekstra berkilauan. Sehingga sangat pantas mengekalkan semua yang berhubungan dengan fashion yang gemerlap. Aksesori, outfit, model yang berjalan di catwalk, hingga suasana backstage boleh berubah seolah dihujani taburan glitter.

 

 

mood ✨

A post shared by Rosie HW (@rosiehw) on

Pilihan efeknya banyak, mulai dari mengilap hingga berkelap-kelip. Hasil warnanya pun berubah sesuai dengan filter yang dipilih. Kerlap-kerlipnya boleh berwarna silver dan kombinasi berbagai warna. Pastinya dapat mengubah video yang tadinya biasa saja jadi terasa lebih istimewa.

Sebenarnya aplikasi Kirakira+ sudah ada sejak tahun 2015. Lalu kenapa baru booming sekarang? Hipotesisnya, 2017 adalah tahun dimana sesuatu yang berkilauan sedang jadi trend – sebut saja, koleksi fashion para designer yang dipenuhi warna-warna metalik dan glitter. Berbeza pada dua tahun lalu ketika trendnya lebih kepada matte monokromatik. Tidak hairan mengapa aplikasi yang diciptakan developer Jepun Kentaro Yama ini jadi begitu popular semenjak fashion week.

Kirakira+ hanya ada di Apple App Store dan saat ini tidak tersedia di Google Play Store. Kamu perlu membayar RM3.90 untuk memuat turun aplikasi ini. Setidaknya boleh dijadikan aplikasi seru-seruan baru. Mereka yang mahukan perhatian di media sosial juga boleh cuba aplikasi ini. Seperti kata Rihanna, shine bright like a diamond …gitu…


 

 

Wearing this killer @ysl look by @anthonyvaccarello for tonight’s #SaintLaurent show. Bonne nuit paris ❤️ #pfw

A post shared by Aimee Song (@songofstyle) on

 

Sumber : Fimela